Sastanak sa šefom Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH

Kako bi osobe sa Down sindromom kao i ostalim poteškoćama imale mogućnost nesmetane zdravstvene brige i kako bi protok informacija o pravima istih bio lakši, predstavnici naše Fondacije su uputili pismo molbe za sastanak sa šefom Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH

Na sastanku je iznešeno nekoliko tačaka problematike s kojima se susreću naši korisnici kao i druge osobe sa poteškoćama. Također su iznešeni i prijedlozi kako unaprijediti/izgraditi već dobre temelje podrške osobama sa poteškoćama i njihovim starateljima.

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine ponudio je podršku i saradnju u daljem radu Fondacije “Laila” prepoznavši značaj ovakvih aktivnosti u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.

Podijelite ovaj post na društevnim mrežama
Facebook
Twitter
LinkedIn

Budi i ti dio promjene!
DONIRAJ za didaktičku igračku i knjigu i umanji roditeljsku brigu

Cilj projekta je formiranje “Didaktoteke” i omogućavanje djeci sa poteškoćama u razvoju, njihovim roditeljima, asistentima u nastavi, nastavnicima, stručnim saradnicima dostupnost didaktičkog materijala i stručne literature koja je neophodna u najvažnijoj fazi razvoja djeteta. Ovim projektom intenzivirao bi se individualni rad roditelja i djeteta kod kuće uz stručno savjetovanje terapeuta.