Radionica na temu "Upotreba konfiskovane imovine u društvene svrhe"

Na poziv Centra za promociju civilnog društva, predstavnici Fondacije Laila su prisustvovali na dvodnevnoj radionici na temu “Upotreba konfiskovanje imovine u društvene svrhe”.

Radionica je održana 23 i 24.2.2022. godine u hotelu Hills u Sarajevu. CPCD zajedno s OSCE-om je prva organizacija u BiH koja pokreće ovaj projekat i koja ima za cilj zagovaranje i podizanje svijesti o važnosti aktivnog učešća udruženja I fondacija u BiH u dodjeli i korištenju oduzete imovine koja je nelegalno stečena. Ovim projektom ćemo napraviti prve korake u uspostavi saradnje organizacija civilnog društva iz različitih krajeva BiH te različitih oblasti djelovanja sa agencijama za upravljanje oduzetom imovinom, ministarstvima pravde i vladama te na taj način potaknuti projekte u svrhu jačanja organizacija civilnog društva kroz dodjelu imovine/sredstava koja su oduzeta.

Prema CPCD-u susjedne zemlje su već kreirale mehanizme da dodjelu i korištenje oduzete imovine (pokretne i nepokretne) kao i novčanih sredstava u svrhe civilnog društva i tako podržale organizacije u njihovom djelovanju u lokalnim sredinama. Ovo je izvrsna prilika da i mi uspijemo u ovom istom projektu, jer je OSCE već umrežio agencije za upravljanje oduzetom imovinom i vlade.

Bilo nam je zadovoljstvo biti dio ove radionice, obzirom na njegov značaj kako za Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Podijelite ovaj post na društevnim mrežama
Facebook
Twitter
LinkedIn