RADIONICA "AUTIZAM I VRIJEME ZA MAMU"

Kada: Subota 19.11.2022. godine u 14h

Gdje: Prostorije Fondacije, Islahijet 10, Brčko 

Trajanje radionice:  ≈ 2h

Imate dijete sa dijagnozom iz autističnog spektra? Onda znamo da obilazite terapeute svakodnevno više nego bliske prijatelje. Uveli ste rutinu i ne odmičete od nje ni u kojem slučaju, svaka minuta je isplanirana i podređena onom najvažnijem – napretku vašeg djeteta. Znamo i da je vremena za odmor jako malo, a noći umjesto sna nude beskrajne minute brige i neizvjesnosti. Veliko bravo za Vas, Vašu brigu i ustrajnost! Zaista će se isplatiti kroz napredak koji uočite na svom djetetu. Nažalost taj tempo dugoročno nije održiv i ostavlja posljedice po Vaše zdravlje. Ko brine o Vama? Znate li u svemu tome sebi pomoći? Pozivamo Vas na radionicu “Autizam i vrijeme za mamu” da se zajedno pobrinemo o Vama. Jer Vi ste važni!
 
*Broj mjesta je ograničen. Prijaviti se možete putem inboxa naše Facebook stranice ili popunjavanjem prijave. Potvrdu o učešću ćete dobiti na broj telefona.  U slučaju velike zainteresovanosti, odrediti ćemo naknadni termin za još jednu radionicu. 

Budi i ti dio promjene!
DONIRAJ za didaktičku igračku i knjigu i umanji roditeljsku brigu

Cilj projekta je formiranje “Didaktoteke” i omogućavanje djeci sa poteškoćama u razvoju, njihovim roditeljima, asistentima u nastavi, nastavnicima, stručnim saradnicima dostupnost didaktičkog materijala i stručne literature koja je neophodna u najvažnijoj fazi razvoja djeteta. Ovim projektom intenzivirao bi se individualni rad roditelja i djeteta kod kuće uz stručno savjetovanje terapeuta.