UČLANI SE U PRVU DIDAKTOTEKU U BRČKOM

Fondacija LAILA je u 2023. godini započela projekat opremanja prve tzv “Didaktoteke” na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. 

Ideja za ovakvu vrstu projekta nastala je zahvaljujući velikoj aktivistici, volonterki i saradnici Fondacije, Melihi Salihović, koja je prepoznala potrebu pažljivo osluškujući potrebe roditelja djece sa poteškoćama u razvoju i svima onima koji rade s njima na području Brčko distrikta BiH.  

Cilj didaktoteke je omogućiti djeci sa poteškoćama u razvoju, njihovim roditeljima, asistentima u nastavi, nastavnicima, stručnim saradnicima sa područja Brčko distrikta dostupan didaktički materijal i stručnu literaturu koje je neophodna u jednoj fazi razvoja djeteta. Ovim projektom olakšalo bi se praćenje rada terapeuta i intenziviranje individualnog rada roditelja i djeteta kod kuće uz stručno savjetovanje.

Dok stručni tim Fondacije radi na pripremi kartoteka sa uputama za korištenje i online prezentaciji didaktičkih igračaka gdje ćete moći vidjeti koje didaktičke igračke i literaturu možete posuditi, pozivamo Vas da se registrujete popunjavajući formu ispod. 

Didaktoteka je nastala u sklopu kampanje realizovane uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice u okviru USAID aktivnosti #SnagalokalnogNaša zajednica je naša odgovornost, zahvaljujući donacijama različitih organizacija, institucija, fizičkih i pravnih lica. 
Listu donatora ćemo objaviti uporedo sa objavom didaktičkih igračaka i knjiga. 

Ukupno prijavljenih: 87